Sverigedemokraternas dag i Almedalen

Jimmie Åkesson är på semester, så det är vikarien Linda Lindberg som äntrar talarstolen för Sverigedemokraterna i Almedalen. Förra året nämnde hennes partiledare intet om äldre och inget om pension. Linda har alla chanser att lyckas bättre.

300 personer spenderade lördagskvällen med att lyssna på Linda Lindberg och Sverigedemokraterna. Linda berättar att hon hade sitt Jimmiemoment samma år som Sverigedemokraterna kom in i Rikdsagen – 2010.

Men vi är mer intresserade om Sverigedemokraterna är sugna på att göra något för landets äldre medborgare. Hittills har det varit minsta sagt skralt på den fronten, så vikarie Lindberg skulle utan större ansträngning kunna ta ledningen i partiernas pensionärsrace.

Hon försöker verkligen, men kommer bara två. Inte illa kan tyckas, men egentligen bedrövligt.

Tre gånger hör vi ordet äldre. Hon säger att Sveriges äldre har drabbats hårt och att Sverigedemokraterna nu tar steg för språkkrav inom äldrevården. Två äldre i samma meningen! Så lätt är det att ta täten i denna tävling!

Tre meningar senare kommer hennes sista äldre: ”Äldre ska premieras. Det är inte rimligt som det är idag att en som vistas i Sverige illegalt betalar 50 kr för tandvård medan Asta, 73, får betala tusentals kronor för samma tandvård.”

 

Poängställning

 

Partiledare Äldre Pension Ålderism Summa
Ulf Kristersson (M) 0 1 0 1
Märta Stenevi )(MP) 0 0 0 0
Magdalena Andersson (S) 1 2 0 3
Muharrem Demirok (C) 0 0 0 0
Nooshi Dadgostar (V) 1 0 0 1
Ebba Busch (KD) 4 0 0 4
Johan Pehrson (L) 1 0 0 1
Linda Lindberg (SD) 3 0 0 3

 

Här finns partiledarnas tal i Almedalen

Text Markus Dahlberg Foto Tommy Söderlund