Eleonor Wikman vill vara lite obekväm

Redan när Eleonor Wikman gick i pension gick hon med i SKPF Pensionärerna. Hon vill att förbundet ska synas mer och att förbundet ska våga vara lite mer obekvämt. Vid kongressen valdes hon till ny styrelseledamot i förbundet.

– Jag är en föreningsmänniska och gick med direkt i SKPF när jag blev pensionär. Jag har varit ombudsman i Kommunal och lokalkontorschef i Kommunal Västmanland.

Först var det tänkt att Eleonor Wikman skulle vara dataansvarig i avdelningen 82 Fagersta, men snart därefter drev hon utbildningsfrågor. Den politiska drivkraften ledde henne sedan vidare till ordförandeposten och till posten som ordförande i Västmanlands distriktsstyrelse.

– Det känns jättespännande att sitta med i SKPFs styrelse. Jag är politiskt aktiv och är även fullmäktigeordförande i Fagersta. Jag hoppade på den politiska banan när jag gick i pension.
Eleonor Wikman har även varit redaktör för Kommunal Västmanlands medlemstidning.

– Jag brinner för utbildning och ser behovet av exempelvis bättre datorutbildning inom förbundet. Jag vill att förbundet driver utåtriktade aktiviteter, att vi lyfter och pratar om våra frågor och vågar vara obekväma.

Text Ullacarin Tiderman Foto Ullacarin Tiderman

Senaste artiklarna