Ingen kunde sitta stilla när gruppen Unik Musik drog i gång på scenen.

Kamratdag i Östergötland

Tal av borgmästaren, fullt ös på scenen med härlig musik, ståuppkomik och mycket annat stod på programmet när 350 östgötar träffades på distrikt Östergötlands kamratdag den 23:e maj,

350 medlemmar från avdelningarna i Finspång, Linköping, Motala, Mjölby och Norrköping samlades den 23:e maj i Linköpings gamla folkets park för årets stora kamratdag.

När alla tittat genom den lilla presentpåse de fick vid ankomsten hälsade distriktets ordförande Mari-Anne Andersson alla välkomna, innan Linköpings borgmästare Mikael Sanfridson tog till orda. Han berättade om sin roll och beskrev hur det går till att bli borgmästare. I åtminstone Linköping är det en politisk roll och ett mestadels ceremoniellt ämbete, Sanfridson är nämligen också kommunfullmäktiges ordförande.

Vi fick veta att Linköping förra året vann pris som Europas mest innovativa stad. Det beror inte bara på stadens arbete att bli en koldioxidneutral kommun, utan också bland annat på projektet Trygghetshem som går ut på att ta fram nya lösningar för att äldre ska kunna bo kvar hemma och bli självständiga längre upp i åldrarna.

När Unik Musik drog igång på scenen var det få i publiken som kunde sitta stilla. Unik Musik är en daglig verksamhet som vänder sig till vuxna människor med olika former av funktionsnedsättningar.

Maria H. Johansson vid Linköpings universitet var på plats för att berätta vad hon gör med det forskningsanslag som hon fick av SKPF förra året. Hennes projekt söker efter metoder för att förbättra äldrevården.

Efter lunch blev det ståupp med Eva Granlund från Vadstena följt av ännu mer sväng med Prock, som spelade gamla rockdängor som vi alla känner igen. Efter lotteridragning med fina priser, som Inger Larssons, sekreterare i avdelning 20 i Linköping ordnat, längtar alla efter nästa kamratdag 2026.

Text Markus Dahlberg, Inger Larsson Foto Markus Dahlberg

Senaste artiklarna