Förbundsordförande Berit Bölander inviger SKPF Pensionärernas 70-årsjubileum tillsammanse med kungen (imitatör Göran Gabrielsson).

”Kungen” hjälper SKPF att fira 70 år

Över tusen medlemmar från hela landet, 1 150 personer, från Skåne i söder till Norrbotten i norr hälsades välkomna på MS Cinderella på tisdagskvällen för firandet av förbundet SKPF Pensionärernas 70-årsjubileum. Glada miner, skratt och kramar delades under den nästan 24 timmar långa festen.

Det var ett digert kryssningsprogram som mötte festdeltagarna. Och det var knappt gästerna hann byta om innan den första sittningen vid en välfylld och delikat middagsbuffé tog vid.
Och knappt hade man hunnit svälja den sista tuggan förrän det var dags för välkomstdrink och invigning av 70-åringens födelsedagskalas.
Förbundets ordförande Berit Bölander, den 13 i ordningen sedan förbundet bildades 1949, klippte tillsammans med festens särskilde beskyddare och gäst, Kung Carl XVI Gustaf, invigningsbandet och festen kunde börja.
Ja, nu visade det sig att det inte var den riktiga kungen som stod för hyllningstalet till förbundet, utan imitatören Göran Gabrielsson som dagen efter visade prov på sin talang när en mängd politiker, tv-kändisar och artister fick passera revy.

Välfyllt program
Kvällens dragplåster blev annars Anne_Lie Rydé som bland annat körde ett AC/DC potpurri till gästdeltagarnas glädje och ivriga applåder.
Långt efter midnatt tystnade sedan de sista tonerna av dansbandet Martinez.
Sedan var det tidigt upp som gällde för att hinna med bufféfrukost och en välbesökt sagostund för vuxna tillsammans med Elise Bäcklund Sandberg, SKPF avd 50 Hudiksvall. Hon läste bland annat en novell av Tage Danielsson, Den första kärleken samt Hemkomsten ur Anita Salomonssons bok Skärvor av liv.
Därefter blev det brott att hinna med SKPFs tipsrunda, musikquiz med kryssningens underhållare Thomas Deutgen, allsång och en avslutande talkshow där Berit Bölander, Göran Gabrielsson och Anne-Lie Rydé fick berätta lite om sina liv och arbeten.

Prisregn över gästerna
Till sist blev det prisregn över gästerna, först till de tre pristagare som svarat rätt på musikfrågorna. På deras prisbord fanns champagne, rött och vitt vin, choklad och kryssningsbiljetter.
Så följde en lång rad pristagare som svarat helt rätt eller nästan helt rätt på 15 tipsfrågorna som de under morgontimmarna irrat runt för att leta upp. Ett välfyllt prisbord med allt från glasskålar, ryggsäckar och brandfiltar till praktiska tyg- och nylonväskor delades ut.
– Det var en jättetrevlig fest, god mat, trevlig underhållning. Men den stora behållningen är ju att gå runt och hälsa på alla välbekanta ansikten och få en pratstund. Det var inte lätt att komma fram, när det är så många trevliga människor som man stöter på, sa Solveig Hansson hemmahörig i avdelningen 90 Nedansiljan i Dalarna och ledamot i SKPFs förbundsstyrelse.

Titta på bilderna från festen HÄR

Text Ullacarin Tiderman Foto Ullacarin Tiderman

Senaste artiklarna