Pasta med skaldjur

2 personer
200 g pasta (Spaghetti eller Linguine)
100 g skalade räkor
100 g musslor, frysta utan skal
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
Svartpeppar
Dill
1 msk smör

Hacka löken och fräs den i smör i en panna. Krydda lite med svartpeppar. Tillsätt vin och låt koka ett par minuter.

Tillsätt buljong och grädde och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda till en lätt krämig sås.

Koka under tiden pastan enligt anvisningar, men minska med någon minut. Häll av.

Tillsätt vitlöken pressad eller mycket fint hackad till såsen samt lite hackad dill.

Tillsätt strax före servering räkor och musslor i såsen. Blanda noga och låt dra någon minut tillsammans.

Text Leif Kindblom Foto Leif Kindblom