Rullar med kycklingfilé

4 personer
2 kycklingbröstfiléer
Räkna med 1/4-1/2 filé per person vid buffé tillsammans med andra rätter och en mindre filé per person som ensamrätt.

Marinad
1/2 citron eller lime
1 dl vitt vin
Peppar
Dragon

Fyllning
50 g hackad eller riven keso
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Lite fint hackad chili om man så vill
10 blad färsk spenat per kycklingfilé.

Banka ut kycklingfiléerna försiktigt till cirka 1 cm i tjocklek och 10×20 cm stora.

Blanda i marinaden och häll den i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna och förvara i kylen några timmar eller gärna över natten.

Blanda keso med krossad eller pressad vitlök, en gnutta salt, peppar och ev. lite fint hackad chili och bred ut över filérna, Täck med spenatblad.

Rulla ihop filéerna längs den kortare delen och fäst med ett par tandpetare.

Stek i ugn 15-20 minuter i 200 grader eller 175 grader i varmluftsugn. Snitta försiktigt för att kontrollera att de är genomstekta.

Låt svalna av eller kallna helt och skär med vass kniv 5-7 skivor per filé. Servera med en matig sallad. Som förrätt, huvudrätt eller på buffé.

Text Leif Kindblom Foto Leif Kindblom