Senapspanerad fläsk­kotlett med cole slaw

2 personer
Fläskkotletter
2 fläskkotletter med ben. Alternativt 2 skivor av benfri kotlettrad ca 100 g styck.
1 ägg
Stark senap
Ströbröd
Matfett att steka i

Cole Slaw
100 g vitkål utan stocken
1 liten lök, gul eller röd
1/2 äpple
2 msk Crème Fraiche, yoghurt eller smetana
Saften av 1/2 citron
Salt
Peppar
Några droppar vitvinsvinäger
1 tsk honung eller socker

Panera de kryddade kotletterna genom att först doppa dem i vetemjöl och sedan i en blandning av ett uppvispat ägg och en matsked stark senap. Vänd dem i ströbröd och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida tills de är genomstekta.

Servera med cole slaw, en citronklyfta och kanske någon potatis.

Strimla vitkålen fint på mandolin eller med hjälp av osthyvel. Skiva lök och äpple fint. Blanda i alla ingredienserna, krydda och ställ kallt en stund och låt dra.

Det går mycket bra att spara några dagar i kylen i en burk med lock om det blivit för stor sats.