Seniorsurfarna 2022: Fr v Michael Segerström, Hasse Andersson. Nedre raden fr v Ann Westin och Viveca Lärn.

Seniorsurfarna blir källkritiska 2022

I början av nästa år sänder UR säsong 3 av Seniorsurfarna. I de två första säsongerna tog man avstamp i grundläggande moment och kunskaper, som att ringa och skicka sms. I säsong 3 höjs ribban något. Kattis Ahlström är som tidigare programledare.

Och parallellt med att deltagarna och tittarna förbättrar sina tekniska färdigheter belyser och uppmuntras deltagarna till ett demokratiskt och källkritiskt tänkande i den digitala världen. Något som blir extra aktuellt under valåret 2022.

Frågor som lyfts är till exempel: Är det bra att ladda ner den här appen? Vem är avsändaren och vems syfte tjänar den? Kostar den något? Hur mycket information om mig själv lämnar jag ut? Hur gör jag min röst hörd? Hur söker jag information om vad partierna står för? Hur kontaktar jag min lokala politiker? Vad finns det för intresseorganisationer på nätet, hur hittar jag dessa? Hur fungerar det med namninsamlingar online?

Även Seniorsurfarskolan har utvecklats med mer pedagogisk fördjupning inför denna säsong.

Deltagarna i säsong 3 är Hasse Andersson, Ann Westin, Michael Segerström och Viveca Lärn. Kattis Ahlström är som tidigare programledare.

Tidigare säsonger av Seniorsurfarna finns att se på UR Play:
Seniorsurfarna 1

Seniorsurfarna 2

På UR Play hittar du också Seniorsurfarskolan 1, Seniorsurfarskolan 2.

Foto SVT/UR