Svampcrèpes
2 personer
5 dl rensad svamp
2 dl grädde
4 msk riven ost, parmesan, grana padana eller annan smakfull ost
2 msk hackad persilja
Salt
Peppar
2 pannkakor, grädda egna eller köp färdiga från butiken.
Egna pannkakor
1 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl mjöl
0,5 tsk salt
Blanda ingredienserna väl och låt stå och svälla i minst 30 minuter.
Grädda en pannkaka per person eller köp färdiga.
Stek svampen enligt grundreceptet och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt grädde och koka ihop till stuvad konsistens.
Blanda i persiljan och tillsätt hälften av osten, krydda eventuellt mer vid behov.
Fördela svampstuvningen i pannkakorna. Rulla ihop dem och vik in kanterna på runda kakor.
Lägg rullarna i en eldfast form och fördela resten av osten ovanpå rullarna.
Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills crêpesen fått fin färg. Servera gärna med en sallad på vattenmelon, färsk lök, fetaost och kryddgrönt.