Nytt material för studiecirkel om mat för äldre

Hälsosamma matvanor är viktigt genom hela livet. Men med stigande ålder blir maten och den fysisk aktivitet ännu viktigare. Det är naturligt att muskelmassan minskar efter 70 års ålder, men med kunskaper om mat och förståelse för problemet kan bra matvanor och fysiska aktivitet minska muskelnedbrytningen. Om denna kunskap skulle bli allmänt känd redan i god tid, före det att muskelmassan börjar minska, kan sannolikt många äldre få fler aktiva år i livet. Bli klokare gå i en studiecirkel!

SKPF: Äldresatsningarna i höstbudgeten ej tillräckliga

Regeringen föreslår i budgeten reformer på drygt 105 miljarder kronor 2021 och drygt 85 miljarder kronor 2022. Av dessa går 20 miljarder kronor till sjukvård och äldreomsorg, fördelat med 70 procent till kommunerna och 30 procent till regionerna. Det är inte tillräckligt med avseende på de äldre, menar SKPF Pensionärernas förbundsordförande Liza di Paolo Sandberg.

Sänkt skatt och ny förmån ger pensionärerna mer i plånboken

Regeringen föreslår flera åtgärder för att stärka pensionärers ekonomi i den kommande budgetpropositionen. Pensionerna höjs genom en ny förmån samtidigt som skatten sänks ytterligare för personer över 65 år. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Bra, säger SKPF Pensionärerna.