Karin Liljestrand brinner för äldres hälsa

Karin Liljestrand, ordförande för avdelning 40 i Boden valdes in i SKPF Pensionärernas styrelse vid den förra kongressen 2015. Nu tar hon över ansvaret som ny förbundssekreterare.

– Det här känns verkligen spännande. Det är ett hedersamt uppdrag och jag tackar för förtroendet, sa Karin Liljestrand när det stod klart att hon blivit vald till att efterträda Annastina Hörnfeldt.

Karin Liljestrand har också hon tidigare arbetat som undersköterska och jobbade fackligt i Kommunal i Boden de sista 15 åren innan hon gick i pension. Därefter har hon varit aktiv i SKPF Pensionärerna i sju år.

För fem år sedan blev hon vald till ordförande i avdelning 40 Boden och för tre år sedan valdes hon till distriktsordförande för Norrbotten, ett uppdrag som hon nu lämnar med anledning av sitt nya uppdrag i förbundsstyrelsen.

– Jag vill lyfta äldres hälsa och jag har alltid engagerat mig i hälso- och sjukvårdsfrågor. Jag vill också arbeta för att vi får en tydlig organisation, där våra medlemmar vet vem som har ansvar för vad, säger Karin Liljestrand.

Text Ullacarin Tiderman Foto Ullacarin Tiderman