Marika Lindström och Niklas Falk som det äkta paret Ann och Georg.

Se pjäsen Amour – gå två betala för en

Det äldre paret Ann och Georg har stått varandra nära och älskat varandra hela livet. När Ann får en stroke lovar Georg att han ska vårda henne – tills döden skiljer dem åt. Ett beslut som är både självklart och utmanande.

Amour – en kärleksrelation när förlust och sorg tar över

Men vad händer med kärleken när den man älskar blir en annan? Regissören Michael Hanekes film Amour, som skildrar vad som händer när den ena parten blir allvarligt sjuk och den andre blir kvar som vårdare av en nära anhörig som alltmer försvinner in i sin sjukdom, griper tag och engagerar. 

Vad händer med kärleken när kroppen inte längre orkar och såväl minne som tal sviker? Vad händer när den man älskar sakta tynar bort? Filmen belönades med Guldpalmen i Cannes 2012 och vann en Oscar för bästa utländska film 2013. Nu sätts den upp som pjäs på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm i regi av Kjersti Horn. I rollerna som Ann och Georg ser vi Marika Lindström och Niklas Falk. Här skildrar de kärleken i bländande ljus och djupaste mörker.

SKPF pensionärernas medlemmar kan se pjäsen i erbjudandet gå två betala för en (ord pris 325 kronor)

Var: Kulturhuset Sergels torg, Klarascenen
Så här tar du del av erbjudandet

Gå in på https://kulturhusetstadsteatern.se/ Klicka på KALENDER OCH BILJETTER i högra hörnet Klicka på KAMPANJER Ange KAMPANJKOD AMSKPF klicka på FORTSÄTT och följ instruktionerna.

  • Erbjudandet gäller vid mån av plats på utvalda föreställningar vid bokning senast 31/12-2021. Rullstolsplats bokas via kundtjänst på 08-506 20 200.

Foto Andrea Grettve

Senaste artiklarna