Kom ihåg! Pensionsmyndigheten ringer aldrig upp och erbjuder hjälp med ditt orange kuvert utan att du själv har bett om det.

Se upp för bedragare i samband med att du får ditt orange kuvert

Pensionsmyndigheten har börjat skicka ut det orange kuvert och årsbesked för din allmänna pension per post eller till din digitala brevlåda. I samband med detta varnar myndigheten för bedrägerier. Du kan till exempel bli erbjuden att få hjälp med att få högre avkastning eller lägre avgift i din pension.

Kom ihåg! Pensionsmyndigheten ringer aldrig upp och erbjuder hjälp med ditt orange kuvert utan att du själv har bett om det.

 • Att tänka på för att undvika att bli lurad
  Pensionsmyndigheten ringer aldrig upp och erbjuder hjälp med ditt orange kuvert utan att du själv har bett om det.
  Ta inte emot erbjudanden om investeringar i fonder via telefon. Särskilt inte om det marknadsförs som ett snabbt och enkelt sätt att tjäna mycket pengar. Seriösa företag erbjuder sällan investeringar över telefon.
  Lämna aldrig ut dina inloggningskoder eller lösenord.
  Logga inte in med ditt BankID när någon du inte känner eller litar på uppmanar dig till det. Har du däremot kontaktat oss kan vi be dig att logga in med din e-legitimation under samtalet. Det kan exempelvis vara för att hjälpa dig med en pensionsprognos.
  Tillåt aldrig någon du inte känner att fjärransluta till din dator.
  Blir du uppringd av någon som utger sig för att ringa från eller på uppdrag av Pensionsmyndigheten ska du alltid vara försiktig med att lämna ut dina uppgifter. Om du är osäker på om personen är vem den utger sig för att vara kan du alltid ringa vår kundservice för att dubbelkolla.

 

 • Det här kan du göra om du har drabbats
  Kontakta din bank omgående och försök stoppa betalningen om du har gjort en sådan.
  Gör en polisanmälan genom att ringa 114 14 eller gå till en polisstation. Gör det oavsett om du har hunnit betala in pengar, redan vet att du förlorat pengarna eller endast är utsatt för ett försök till bedrägeri.
  Berätta gärna för oss om vad som har hänt. Vi på Pensionsmyndigheten kan hjälpa genom att varna andra.

Kontakta gärna kundservice om du har frågor på www.pensionsmyndigheten.se

Text Pensionsmyndigheten Foto Pensionsmyndigheten