Begravningsbyråer börjar sända begravningar via videolänk

Flera begravningsbyråer anpassar sina tjänster under rådande coronakris och erbjuder streamade tjänster, videomöten och begravningar med färre personer som deltar in real life, verkliga livet.

Genom att spela in och sända begravningar via videolänk hoppas Fenix Begravning i Stockholm att bidra till en minskad smittspridning. Detta gör att personer som tillhör riskgrupper, sitter i karantän eller begränsas av reseförbud får möjlighet att delta.
Till att börja med erbjuder Fenix de liveatreamade begravningarna i Stockholm, men planerade att lansera tjänsten på fler orter runt om i landet redan i slutet av mars.

Också Klarahills begravningsbyråer erbjuder livestreaming på platser där det är tillåtet och möjligt.

Fonus begravningsbyråer har öppet som vanligt. Och på sin hemsida uppmuntrar man anhöriga att i första hand hålla planeringsmötet över telefon eller videomöte.
De vill fortsätta att genomföra vackra begravningar, men erbjuder olika lösningar för att de anhöriga ska känna sig trygga och för att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19.
Fonus erbjuder även strömmade begravningar som ett alternativ. 

Till största del genomförs begravningar enligt Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd i bänkarna och att minimera kroppskontakt mellan gästerna för att trösta varandra.

Text Ullacarin Tiderman Foto iStockphoto