Rebecka och Patricia Tudor-Sandahl samtalar om döden i första avsnittet om Livets svåra frågor.

Miniserie i P1: Mor och dotter Tudor-Sandahl samtalar om svåra frågor

På Alla Helgons dag sänds första avsnittet om livets stora frågor med psykologen, psykoterapeuten och föreläsaren Patricia Tudor-Sandahl. I den nya miniserien samtalar hon med sin dotter Rebecka, som är präst, om livet, kärleken och döden.

Psykoterapeuten och föreläsaren Patricia Tudor-Sandahl är en en populär röst i P1 genom Sommar och Vinter i P1 och Tankar för dagen. Hon har också skrivit ett 20-tal böcker om existentiella frågor.

Mor och dotter Tudor-Sandahl väjer inte för de svåra frågorna i sina samtal; Hur ska man orka leva vidare när mamma går bort? Kan man älska sitt barn om man inte själv fått kärlek? Blev livet som man hade föreställt sig? Finns det en högre mening med det som sker?Utan manus och styrd av närvaron och nyfikenheten på varandra  i stunden spelades samtalen in i Patricia Tudor-Sandahls och hennes mans hem på Kungsholmen i Stockholm.

–Det var mycket roligare och mer avslappnat än jag kunnat föreställa mig att spela in de här programmen. Det har varit en nåd att göra detta, säger Patricia Tudor-Sandahl och Rebecka Tudor-Sandahl fyller i:
–Det känns välsignat att ha fått chansen att prata så här på riktigt med varandra och dyka ner i de stora frågorna.

Alla avsnitt släpps som podd på Alla helgons dag  i Sveriges Radio Play och första avsnittet Om döden sänds i P1 kl 18:00 den 6 november.

Här hittar du programmet

Foto Foto: Micke Grönberg, SR

Senaste artiklarna