Inga ord om äldre i Almedalen

Vi noterar att det står dag fyra i Almedalskalendern och vi fortsätter lyssna på partiledarna för att ta reda på hur mycket äldre medborgare betyder för dem. Dagen inleds med ett absolut bottenrekord.

Almedalens fjärde dag och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson äntrar talarstolen, fast ändå inte. I stället sätter han sig till rätta i en fåtölj på scenen för att berätta en saga om Sverige.

Det är ingen rolig historia. Det mesta är ett elände och orsaken är Socialdemokraterna.

Frågan vi ställer oss är emellertid hur mycket SD värnar om Sveriges äldre som lever på sina pensioner. Inte alls visar det sig. Inget av våra två sökord yttras av Åkesson.

Under eftermiddagen innan Annie Lööf ska tala sker det ett knivdåd vid Donners plats i Visby. Polisen grep snabbt gärningsmannen och personen som skadades fördes till sjukhus.

Annie Lööf inleder sitt tal med en tyst minut för offret i knivdådet, som då fortfarande var vid liv. Det är tydligt att händelsen har skakat Annie Lööf, som i sitt tal tar upp mänsklighet, stöd för Ukraina, mäns våld mot kvinnor och mycket mer. Hur mycket av talet som ändrades av den hemska händelsen är okänt.

Senare under kvällen avlider offret.

Vi tillåter oss trots allt att fortsätta vår enkla bevakning av äldres närvaro i partiledarnas tal. Annie Lööf nämner varken ordet äldre eller pension en enda gång under sitt tal.

Pension: 0-0
Äldre: 0-0

I morgon är det Miljöpartiet som avslutar årets partiledartal i Almedalen.


Läs också

Almedalen dag 1: Få ord om äldre i Almedalen
Almedalen dag 2: Almedalens pensionsstjärna
Almedalen dag 3: Ännu färre ord om äldre i Almedalen
Almedalen dag 5: 0,14‰

Text Markus Dahlberg Foto Tommy Söderlund

stLight.options({publisher: "53875c69-490e-4fdc-88e8-0bb167809031", doNotHash: false, doNotCopy: false, hashAddressBar: false});

Senaste artiklarna